1st Star Awards for Music to be held at the Skydome, SM North


The first Star Awards for Music will be hosted by (from left) Billy Crawford, Toni Gonzaga and Janno Gibbs. It will be held on October 29 (6 pm) at theSkydome of SM North EDSA, Quezon City.


All is set for this year's firstStar Awards for Music, to be held on October 29, at 6 pm at theSkydome of the SM North EDSA, Quezon City. Aninitial venture in local music awards for the Philippine Movie Press Club(PMPC), the 1st Star Awards for Music has hit ameaningful note and sets the right keys for charity.

For this undertaking, the PMPC is joined by the other local scribes groups,namely the National Press Club (NPC) and theAFIMA (Alyansa ng mga Filipinong Mamamahayag). The NPC and the AFIMA serve as the awards show's producers.

Their joint effort in giving recognition to the pillars andmoving forces behind the current success of the Philippinemusic industry comes with a noble aim at giving all-out support tofellow Filipinos who have been victimized by the onslaught of typhoons Ondoyand Pepeng over the past two to three weeks.

Giving charitable contributions and donations isn't new to theseclubs. Time and again, the PMPC and its allied groups, have organizedcountless benefit shows. With its annual awards-giving activities (for themovie and television industries), the local movie and TV press organization has evolved through worthwhile endeavors. And it's not yet aboutto give up on such a task—and privilege.

Not at this time when most of our kababayans need help fromfriends like the NPC, AFIMA, and the PMPC. Their respective heads, BennyAntiporda, Jerry Yap, and Roldan Castro, are making sure thecombined efforts of each club would benefit our needy fellowmen.

* * * * *

Dubbed Panahon Na (Awit Ng Pagkakaisa), based on a composition (music &lyrics) by Dingdong Avanzado, the1st Star Awards for Music 2009 is a gathering of some of the great names in thePhilippine music industry.

To receive the Lifetime Achievement Award is thelegendary APO Hiking Society (composed of DannyJavier, Boboy Garovillo, and Jim Paredes).

The PMPC, NPC, and AFIMA give due recognition to theoutstanding talents—composers, lyricists, arrangers and singers—and fosterunity among artists who share the love for music.

To be hosted by Janno Gibbs, Billy Crawford, ToniGonzaga, the 1st Star Awards for Music 2009 is considered a blue carpetaffair. Invited celebrities will come in fashionable blue attire,including guests performers Jed Madela, RichardPoon, Jay-R, Bayang Barrios, Allan K, Faith Cuneta, Gerald Santos,Eva Castillo, Jan Nieto, Chris Cayzer, and Gloc 9.

ADVERTISEMENT - CONTINUE READING BELOW

Reality show contestants LaarniLozada of Pinoy Dream Academy will share the stage with Pinoy Idol's Gretchen Espina, as well as Are You the Next Big Star winners Geoff Taylor and Francheska Farr. Sexy groups Mocha Girls, Sexbomb Dancers, and other popularcelebrities of the local music scene are also expected to grace the event.

Star Awards for Music willalso be showing its Primer which will feature Blakdyak, Myrus, Dagtang Lason,Dance Squad Singers, Himig Ariel, Zara Aldana with Page Xclusiv, Michelle,Cardio Boys, Nico Antonio, Jay Ann Bautista, Daryl Lagos, and Mae Florez.

Doing a special production number of his composition, Panahon Na (Awit NgPagkakaisa) is singer-composer Dingdong Avanzado. Also lined up is a surprise finale number.

Meanwhile, music video nominees for the 1st Star Awards for Music are nowavailable online. For more details, please call 467-4088and 0906-4943182.

* * * * *

1ST STARAWARDS FOR MUSIC NOMINEES


LIFETIME ACHIEVEMENT AWARD
- APO HIKING SOCIETY

1. Album of the year

a). BiyayaArtist - Bayang Barrios / Producers: Bayang Barrios & Mike Villegas(Produktong Mayumi ni Bayang Barrios)

b). Buhay Artist -Rivermaya / Album Producer: Rivermaya

ExecutiveProducer: Jim Baluyot (Warner Music Phils.)

c). CapturedArtist - Christian Bautista / Album Producer: Neil Gregorio

ExecutiveProducer : Jim Baluyot (Warner Music Phils. )

d). OPMArtist -Sarah Geronimo / Album Producers: Eugene Villaluz

Eloisa Matias, MelvinMorallos, Alwyn Cruz, Patty Mayoraigo, Lito Camo,Civ Fontanilla & RegineVelasquez / Executive Producers: Vic Del Rosario, Tony Ocampo & Vincent DelRosario (Viva Records)

e) Self TitledArtist - Itchyworms / Album Produeer : Itchyworms

ExecutiveProducer: Rudy Y. Tee

(SonyBMG Music Entertainment)

f). RebirthArtist - Gary Valenciano / Producers: GV Productions, Inc. &Universal Records / Executive Producers : Kathleen Dy-Go, AngeliPangilinan-Valenciano / Album Producer: Gary Valenciano

(UniversalRecords)

g) . Your UniverseArtist - Rico Blanco / Album Producer : Rico Blanco

ExecutiveProducer: Jim Baluyot (Warner Music Phils.)


2. Song of the year

a). "Hanggang Kailan" Performed by :Jolina Magdangal from the album Jolina DestinyComposer- Agatha Obar/GMA Music Publishing Arranger - Melvin Morallos (GMARecords)

ADVERTISEMENT - CONTINUE READING BELOW

b)." Ikaw" Artist - Performed bySarah Geronimo from the album OPM Composer- Medwin Marfil / Arranger - Nino Regalado (VivaRecords)

c)."Ikaw ang AkingPangarap" Performed by : Martin Nievera from the album Ikaw Ang AkingPangarap Composer - Ogie Alcasid Arranger - Arnold Buena (EMI Philippines, Inc.)

d). "Ikaw Na Nga" Artist - Willie Revillame from the album Ikaw Na Nga Composer - Mr. VehneeSaturno Arranger - Elmer Blancaflor (Star Records)

e)."Now" Performed by : MYMP from the albumof the same title Composer - CattskiEspina/Bami Arranger: Chin Alcantara (Ivory Records)

f). "Paano Na Kaya" Performed by:BugoyDrilon from the album of the same title.Composer : Ryan Cayabyab / Arranger: Arnold Buena (StarRecords)

g). "YourUniverse" Performed by : Rico Blanco from the album of the same title.Composer & Arranger - Rico Blanco (Warner Music Phils)


3. Male Recording Artist of theyear

a). Billy Crawford"Groove" (Universal Records)

b). Gary Valenciano "Rebirth" (Universal Records)

c ) Jed Madela "Songs Rediscovered 2" (Universal Records)

d) Martin Nievera"Ikaw ang Aking Pangarap" (EMI Philippines, Inc.)

e). Ogie Alcasid "Great Filipino Song Book (Universal Records)

f). Richard Poon "For You" (Universal Music International/ MCA Music Inc.)

g). Rico Blanco "Your Universe"(Warner Music Phils.)


4. Female Recording Artist of the year

a). Aiza Seguerra"Open Arms" (Star Records)

b). Bayang Barrios"Biyaya" (Produktong Mayumi ni Bayang Barrios)

c). Lea Salonga"Inspired" (Sony BMG)

d). Lani Misalucha"Reminisce" (Universal Records)

e). Rachelle Ann Go "FallingIn Love" (Viva Records)

f). Regine Velasquez "Low Key" (Universal Records)

g). Sarah Geronimo "OPM" (Viva)


5. Duo / Group Artist of theyear

a.). Cueshe "Driven" (Sony BMG Music)

b). Itchyworms"Self Titled" (Sony BMG Music)

c). Kamikazee "Long Time Noisy" (UniversalRecords)

d). MYMP "Now" (Ivory Records)

e). 6 Cyclemind "Fiesta: Magsasaya angLahat (Sony BMG Music)

f). Sponge Cola "Self Titled" (UniversalRecords)

g). Rivermaya "Self Titled" (Warner MusicPhils.)


6. Music Video of the year

ADVERTISEMENT - CONTINUE READING BELOW

a) "And I Love You So" Director: Treb Contreras II

Performed by: RegineVelasquez (Universal Records)

b) "Antukin" Director :Treb Contreras II

Performedby: Rico Blanco (Warner Music)

c) "Happy" Directed by: Paul Soriano

Performed by: SamConcepcion (Universal Records)

d) "Ikaw" Directed by:Direk Paul Basinilio of Denim Inc.

Performedby: Sarah Geronimo (Viva Records)

e) "Pambansang Kamao" Directed by : Ace Villena

Performedby: D'Coy (Wika Records)

f) "SexyMama" Directed by : Milos Curameng

Performedby: Janno Gibbs (GMA Recording)

g) WhenI Hear You Call" - Directed by : Luis Tabuena

Performedby: Gary Valenciano (Universal Records)


7. Dance Album of the year

a ) "Let's Dance" Artist : Streetboys (Star Records)

b ) "Delisciosa" Artist - Mocha Girls (Viva Records)

c). "Giling giling" Artist - Willie Revillame Produced by: Lito Camo (StarRecords)


8. Pop Album of the year

a)."Ikaw Ang Aking Pangarap" Martin Nievera (EMI Philippines)

b) "Ikaw Na Nga " Artist:Willie Revillame / Produced by: Vehnee Saturno (StarRecords)

c). "Inspired"Lea Salonga (Sony BMG)

d)."OPM" Sarah Geronimo (Viva Records)

e) "My Inspiration"Charice Pempengco (Star Records)

f) "Captured " ChristianBautista (Warner Music Phils.)

g) "Invitation To A Wedding"Gary Granada (M2K Music)


9. Male Pop Artist of the year

a) Christian Bautista"Captured"(Warner Music Phils.)

b) Gary Valenciano "Rebirth" (Universal Records)

c). JanNieto "Self Titled" (Universal Records)

d). JedMadela "Songs Rediscovered 2 " (Universal Records)

e). MartinNievera "Ikaw ang Aking Pangarap" (EMI Philippines, Inc.)

f) OgieAlcasid "Great Filipino Song Book (Universal Records)

g) Richard Poon "For You" (Universal Music International/ MCA Music Inc.)

10. Female Pop Artist of theyear

a). Charice Pempengco "My Inspiration" (Star Records)

b). Lani Misalucha "Reminisce" (Universal Records)

c).Lea Salonga "Inspired" (Sony BMG)

d). Nina "Nina Sings The Hits" (WarnerMusic Phils.)

e). Regine Velasquez "Low Key" (UniversalRecords)

f). Rachelle Ann Go "Falling In Love" (VivaRecords)

g). Sarah Geronimo "OPM' (Viva Records)

11. Alternative album of theyear

a). "Biyaya"Artist - Bayang Barrios (Produktong Mayumi ni Bayang Barrios)

ADVERTISEMENT - CONTINUE READING BELOW

b). "Driven" Artist - Cueshe (Sony BMG Music)

c). "Fiesta! MagsasayaAng Lahat" Artist - 6 Cyclemind (Sony BMG Music)

d) "ItchyWorms" Artist -Itchyworms (Sony BMG Music)

e) " Rivermaya"Artist - Rivermaya (Warner Music Phils)

f) "Sponge Cola" Artist - SpongeCola (Universal Records)

g) "Your Universe"Artist - Rico Blanco (Warner Music Phils.)


12. Revival album of the year

a). "Falling In Love"Artist- Rachelle Ann Go (Viva Records)

b). "Great FilipinoSong Book" Artist- Ogie Alcasid (Universal Records)

c). "Groove"Artist - Billy Joe Crawford (Universal Records)

d). "Low Key"Artist- Regine Velasquez (Universal Records)

e). "Nina Sings TheHits" Artist-Nina (Warner Music Phils.)

f). "Reminisce" ArtistLani Misalucha (Universal Records)

g). "SongsRediscovered 2" Artist - Jed Madela (Universal Records)

13. New Female Recording artistof the year

a). Bea Alonzo "The Real Me" (Star Records)

b). KC Concepcion "Aka Cassandra" (Sony BMG Music)

c). Laarni Lozada"Self Titled" (Star Records)

d). Maricris Garcia"Mahal Kita" (GMA Records)

e). Martha Joy"Self Titled" (Viva Records )

f). Pokwang "AlbumNa May Puso" (Star Records)

g) Shane Ortiz " How Am I" (EMI & Poly East Records)


14. New male recording artist ofthe year

a). Bugoy Drilon "Paano na Kaya" (Star Records)

b). Jmore "SelfTitled" (LDG Prod.& Ent.Recording Co. & Galaxy Records)

c). Lemuel Santos " Mahal" (Concorde Records)

d). Ramil Omosura"One Minute" (Concorde Records)

e). Simon Wood"SW" (Viva Records)

f). Sundalong Bata"Sundalong Bata & Miss Ganda (Hip-Rap)" (Warner Music Phils.)

g). Vince Kamua "Spells of a Young Crooner" (Viva Records)

15. Album cover design of theyear

a). "Complicated" Cover Concept - AndrewCastillo

Artist-GretchenBarretto (Star Records)

b). "Groove" Cover Concept - Jay SaturninoD. Lumboy

Artist-Billy Crawford (Universal Records)

c). "Long Time Noisy" Cover Concept - ThreeFloors Up

Artist-Kamikazee(Universal Records)

d). "Lovelife" Cover Concept - AndrewCastillo & Kevin Cabrera

Artist- Boy Abunda (Star Records)

e). "Low Key" Artist - Cover Concept - JaySaturnino D. Lumboy

ADVERTISEMENT - CONTINUE READING BELOW

Regine Velasquez(Universal Records)

f). "Reminisce" Cover Concept - JaySaturnino D. Lumboy

Artist-Lani Misalucha (Universal Records)

g.) "We are 1" Cover Concept - Annabelle Regalado- Borja

Artist-Kris Aquino & Baby James (Star Records)


16. Compilation album of theyear

a). "Best of Pinoy Folk Rock"Artist -Various Artist (Universal)

b). "Face Off"Artist- Erik Santos &Christian Bautista (Star Records)

c)."Lovelife" Artist - Boy Abunda (StarRecords)

d). "OPM 1's Artist -Various Artist (StarRecords)

e). "Pinoy Sound Trip" Artist - VariousArtist (Viva Records)

f). "Platinum Ballad Collection" Artist -Gary Valenciano (Universal Records)

g). "Senti Dos" Artist - Various Artist (Vicor Records)

17. Acoustic Album of the year

a). "Back to Basics"Artist- Paolo Santos (Ivory Music)

b). "Heartstrings" Artist -Nyoy Volante (Vicor Records)

c) "I Love Acoustic" -Sabrina (Universal MusicInternational/ MCA Music Inc.)

d). "Now" Artist- MYMP (Ivory Records)

e). "Open Arms" Artist- Aiza Seguerra (StarRecords)


18. Acoustic artist of the year

a). Aiza Seguerra "Open Arms" (StarRecords)

b). MYMP "Now" (Ivory Records)

c). Nyoy Volante "Heartstrings" (VicorMusic)

d) Paolo Santos "Back to Basics" (IvoryMusic)

e) Sabrina "I Love Acoustic" (Universal Music International/ MCA MusicInc.)

19. Rock Album of the year

a). "Journey" Artist - YengConstantino (Star Records)

b). "Long Time Noisy" Artist - Kamikazee(Universal Records)

c). "Markus Hi- way" Artist Marcus Hi-way(Warner Music Phils.)

d). "Sutil" Ram Chaves Band (GMA Records)

e). "Tersera" Artist - Mayonnaise (VivaRecords)


20. Rock Artist of the year

a). Kamikazee "Long Time Noisy" ( UniversalRecords)

b). Mayonnaise "Tersera" (Viva Records)

c). Markus Hi-way (Warner Music Phils.)

d). Ram Chaves Band "Sutil" (GMA Records)

e). Yeng Constantino "Journey" (StarRecords)


21. R & B Album of the year

a). "Groove" Artist - Billy Joe Crawford(Universal Records)

b). "Heart 2 Heart" Artist - Kyla (PolyEast Records)

c). "Soul In Love" Artist - Jay R(Universal Records)

22. R & B Artist of the year

a). Billy Crawford "Groove" (Universal Records)

ADVERTISEMENT - CONTINUE READING BELOW

b). Jay R "Soul In Love" (UniversalRecords)

c). Kyla "Heart 2 Heart (PolyEast Records)


WE RECOMMEND


FROM THE SUMMIT MEDIA NETWORK


SPONSORED CONTENT


COMMENTS

Loading comments

THIS JUST IN